Autor fotografije/ portreta: Robert Gojević

Kratak uvod u povijest domaćeg grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija 1945.–1990.

Objavljeno:
23/11/2016

Voditelj: Dejan Kršić
Datum održavanja: 10./11.1.2017.
Mjesto održavanja: Lauba – kuća za ljude i umjetnost

Prijave su otvorene do četvrtka 5.1.2017.
Prijave šaljite e-mailom na: eduzgraf@zgraf.hr

U sklopu programa Eduzgraf Dejan Kršić, grafički dizajner i profesor na DVK UMAS-u, održat će seminar o historiografiji onoga, što u nedostatku boljeg termina, označavamo “domaćim” grafičkim dizajnom. U dvije sesije s diskusijom tematizirat će se razvoj grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija u periodu socijalizma, ponuditi okvir periodizacije te ukazati na praktične, teorijske i metodološke probleme historiografije dizajna u našoj sredini.

Seminar je namijenjen primarno studentima/icama dizajna i povijesti umjetnosti te srodnih disciplina, no otvoren je i svima zainteresiranima za temu.

Radionica će se održavati 10. i 11.01.2017. od 16 do 20 sati u Laubi.
Prijava je obavezna. Broj polaznika je ograničen. Radionica je besplatna za polaznike/ce.

ivan-picelj-page-001

Dejan Kršić je grafički dizajner, publicist i prevoditelj te izvanredni profesor na Odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija na UMAS-u u Split. Prvenstveno se bavi grafičkim oblikovanjem za projekte u kulturi i na nezavisnoj kulturnoj sceni. Devedesetih godina bio je jedan od pokretača, grafički urednik, a kasnije i glavni urednik dvotjednika/magazina Arkzin, te izdavačkog projekta Biblioteke Bastard. Od 2000. surađuje na izložbenim projektima udruge za vizualnu kulturu Što, kako i za koga/WHW te realizaciji programa Galerije Nova. Imao nekoliko samostalnih i grupnih izložbi te sudjelovao na nizu kolektivnih izložbi i video festivala. Autor teksta publikacije o Borisu Bućanu (HDD, Zagreb 2006), monografije o Mirko Iliću (AGM/Profil, Zagreb 2008; Print Books, New York 2012) te predgovora izboru tekstova Radoslava Putara o dizajnu (IPU i ISU, Zagreb 2016). Član kustoskog tima izložbe Socijalizam i modernost (MSU, Zagreb 2011). Autor koncepcije izložbi “Mirko Ilić: strip / ilustracija / dizajn / multimedija”  (Zagreb, Rijeka, Virovitica, Maribor, Tuzla  2008-9) i “Fragmenti iz opusa Mihajla Arsovskog” (Zagreb 2008).

Autor fotografije/portreta: Robert Gojević

 

Organizator

Partneri

ico-d fakat

Medijski partneri

designed-rs presscut

Filmski program partneri

25 fps bonobostudio filmaktiv hulahoop