Odabrani izlagači Zgrafa 12

ZGRAF 12
LAUBA – Kuća za ljude i umjetnost / 9.1. – 24.1.2017.
Galerija ULUPUH / 16.1. – 13.2.2017.

ZGRAF 12 / REVIJA, TEMA, EDUZGRAF IZLOŽBA i GRAND PRIX 11

Na natječaju za izlaganje i ove je godine pristigao iznimno velik broj prijava, iz Hrvatske i inozemstva, a selekcijska komisija u sastavu Boštjan Botas Kenda, Dejan Dragosavac Ruta, Igor Stanišljević, Olivera Stojadinović i Ana Tomić odabrala je 26 radova za izlaganje na Temi i 140 radova za Reviju Zgrafa 12 u u kategorijama: vizualni identitet, tiskana sredstva promocije/komunikacije, izdavaštvo, ambalaža, signalistika, oglašavanje, specifični segmenti vizualnih komunikacija – samostalno, dizajn za film ili elektroničke medije. Odabrani radovi pristigli su iz Australije, Češke, Finske, Francuske, Japana, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije, Švicarske, Turske te Hrvatske.

Kao i za svako izdanje dosad, oformljen je i Međunarodni  žiri koji će odabrati i dodijeliti 5 nagrada (Zgraf Grand Prix, Zgraf 1, Zgraf 2, Zgraf Welcome i ico-D Excellence Award)  i 10 počasnih diploma najboljim radovima predstavljenima na Zgrafu 12. Međunarodni žiri 12. izdanja Zgrafa čine Rick Poynor, Radovan Jenko, Vaughan Oliver, Jianping He i Sanja Rocco. Nagradu Zgraf Excellence – specijalnu počasnu nagradu za skupinu izlagača izvan konkurencije – dodjelit će članovi Selekcijske komisije Zgrafa 12, a AICA Award – nagradu Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA) – dodijelit će žiri imenovan od hrvatske podružnice AICA-e u sastavu Sandra Križić Roban, Marko Golub i Boris Greiner.

Eduzgraf izložba studentskih radova na temu Zgrafa 12 “Društvene reprize” namijenjena je primarno studentima/icama dizajna i vizualnih komunikacija, te dizajnerima/icama na profesionalnim počecima. Izložba studenata bit će predstavljena kao zasebni izložbeni segment uz radove profesionalnih dizajnera/ica prijavljenih na Glavnu izložbu, a 12. izdanje Eduzgrafa uključivanjem studenata u Temu cjelokupnog Zgrafa po prvi put radi dodatni iskorak kako bi se jasnije stvorio most između obrazovnog sektora, profesionalne dizajnerske prakse i institucija podrške. Cilj natječaja bio je i dodatno poduprijeti te afirmirati mlade dizajnere i sagledati njihove radove komparativno s radovima profesionalnih dizajnera. Za izlaganje na Eduzgraf izložbi selekcijska komisija u sastavu Miranda Herceg, Damir Bralić, Antonio Dolić, Mihaela Richter i Ana Tomić odabrala je 33 rada autora/ica iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Mađarske, Poljske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

Osim izložbe u Laubi, Zgraf 12 predstavit će samostalnu retrospektivnu izložbu dobitnika Grand Prixa 11, švicarskog dizajnerskog studija Peng Peng (Klaus Fromherz i Martin Geel), u prostoru Galerije ULUPUH od 16. siječnja do 13. veljače 2017. godine. Studio Peng Peng osvojio je Grad Prix na Zgrafu 11 s radom „Werkbeiträge / Radne potpore“ ostvarenim u suradnji s Gelindom Paganini, a ova će izložba biti njihovo prvo samostalno predstavljanje u Hrvatskoj. Klaus Fromherz (1976.) diplomirao je grafički dizajn u Luzernu i Leipzigu, a Martin Geel (1979.) ilustraciju u Luzernu. Njihov je studio, od početka zajedničkog rada, usmjeren na dizajn svih oblika tiskanog materijala – plakata, razglednica, brošura, knjiga – te na izradu videa, filmova, animacija za instalacije i izložbe.

ZGRAF 12 / EDUZGRAF PROGRAM

Uz izložbe, Zgraf 12 donosi i bogat popratni program. Eduzgraf, kreativna edukacijska platforma, osim izložbe studentskih radova donosi i Eduzgraf stručne radionice, Eduzgraf večeri te Eduzgraf za djecu i mlade.

Eduzgraf stručne radionice kroz različite izvedbene formate uključuju renomirane međunarodne i lokalne dizajnere i teoretičare te hrvatske i inozemne studente dizajna vizualnih komunikacija i srodnih disciplina (studente povijesti umjetnost, arhitekture, likovne akademije…). Eduzgraf radionice 12. izdanja Zgrafa su: „Muzej budućnosti“ – fanzin budućih zbivanja pod vodstvom dizajnerica Maje Kolar i Maše Poljanec, „Smrt u dizajnu“ pod vodstvom dizajnerica i teoretičarki dr. Barbare Predan i dr. Petre Černe Oven i „Kratak uvod u povijest domaćeg grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija 1945.–1990.“ pod vodstvom grafičkog dizajnera i teoretičara Dejana Kršića.

Eduzgraf večeri sumirat će aktivnosti cjelokupnog programa i premrežiti sve aktere Eduzgrafa i Zgrafa kroz popratna događanja. Eduzgraf večeri uključivat će predstavljanje studentskih radionica, program Osobni znalac kroz kojeg će posjetitelji imati priliku uključit se u intimni jednosatan razgovor s renomiranim dizajnerima i teoretičarima dizajna te saznati sve o njihovoj praksi i promišljanjima, te razne druge dizajnerske poslastice.

Dodatno, Eduzgraf će ugostiti jednodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Practicing Design“ u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Veleučilišta VERN’, u sklopu dvogodišnjeg projekta Practicing Design (Erasmus +)  koji se bavi promišljanjem edukacije za dizajnere i promocijom praktičnog učenja u dizajnu. Projektni partneri Practicing Design su Austrija (designaustria), Hrvatska (Hrvatsko dizajnersko društvo, Veleučilište VERN’, Prostoria) i Makedonija (Public Room, EURM, Zavar).

Eduzgraf za djecu i mlade uključivat će vikend radionice za različite dobne skupine djece u suradnji s Laubom, te specijalizirana vodstva posebno osmišljena za učenike osnovnih i srednjih škola po cjelokupnoj izložbi Zgrafa 12.

Na samom kraju, preostaje nam predstaviti i program Zgraf Riječi koji već godinama donosi selekciju najboljih teorijskih i praktičnih primjera iz struke. „Društvene reprize“, tema 12. izdanja Zgrafa, otvaraju brojne mogućnosti za interpretaciju i analizu trenutnih dizajnerskih praksi koje ćete imati priliku čuti uživo kroz ciklus predavanja članova Međunarodnog žirija i drugih stručnjaka s područja dizajna i vizualnih komunikacija.

Više informacija potražite e-mailom na press@zgraf.hr ili na +385 91 6302 213
Kontakt osoba: Morana Matković, izvršna direktorica Zgrafa 12

Program Zgrafa 12 organiziran je uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport te, Ministarstva kulture RH, te Ambasade Republike Švicarske u Hrvatskoj. Medijski partneri su Vizkultura i Journal.hr

POPIS IZLAGAČA / ZGRAF 12 

TEMA

Antunović Ivan “Udentitet” (Hrvatska)

Armanda Juri  & Geisler Karl „In & Out (1-3)“ (Hrvatska, Austrija)

Armanda Juri & Geisler Karl „NSA USA, EXIT (reinterprinted)“ (Hrvatska, Austrija)

Cavar Lana „Iskopavanja“ (Hrvatska)

Čehovin Eduard „ADC plakati“ (Slovenija)

Čehovin Eduard „Seasson 2016“ (Slovenija)

Čehovin Eduard „Seasson 2015“ (Slovenija)

Dražić Rafaela „New art for new society: your presence is requested“ (Hrvatska)

Ewa Wlostowska „DUB“ (Poljska)

Gamulin Damir „Aleksandra Zec“ (Hrvatska)

Gamulin Damir „Gospođa ministarka“ (Hrvatska)

Hamper studio „Knifer Meanders 1960-2014“ (Hrvatska)

Hamper studio „Refleksije vremena“ (Hrvatska)

Hamper studio „The Beauty Fool“ (Hrvatska)

Kultura umjetnosti, Tehnički muzej zagreb, Muzej nauke i tehnike Beograd „Jugoton – istočno od rada 1947.-1991.“ (Hrvatska)

Ljubičić Boris „Pola ure kulture“ (Hrvatska)

Nenad Jalšovec „The language of Us and Them“ (Hrvatska)

Orin Ivan Vrkaš „Staryy Bunt , Novyye Gorizonty“ (Hrvatska)

Parcodiyellowstone „Cono D’ombra“ (Italija)

Parcodiyellowstone „Peer2peer Design Strategies“ (Italija)

Stanković Elda „Digitalna tapiserija – Reprodukcija reprodukcije u odsustvu originala“ (Srbija)

Šušteršič Plotajs Nataša „Triglavski planšarski sir“ (Slovenija)

Utku Lomlu „Jean-Paul Sartre“ (Turska)

Vrhovec Nina „Kino Otok Isola Cinema“ (Slovenija)

Vrhovec Nina „Player Piano“ (Slovenija)

Vukmanović Maša „Kulturna zabit“ (Hrvatska)

REVIJA

AA / Anja Delbello & Aljaž Vesel „R-etrospective, publication at 30th anniversary of R-tisk printhouse“ (Slovenija)

April studio „Mačkov podrum vinarija“ (Srbija)

April studio „Think&Travel“(Srbija)

Armanda Juri & Geisler Karl „Paint on Blankopaper“(Hrvatska, Austrija)

Atelier João Borges „Porto and the Churches“ (Portugal)

Bagić Barić Maja „Festival europske kratke priče (FEKP)“ (Hrvatska)

Bagić Barić Maja i Srdarev Danijel “Letači iznad sadržaja” (Hrvatska)

Bankov Peter „Typo/graphic posters 1“ (Češka)

Bankov Peter „Typo/graphic posters 1“ (Češka)

Bankov Peter „Typo/graphic posters 1“ (Češka)

Benussi&theFish „Kultura i aktivizam: upute za upotrebu, Krhka kultura međuljudskih odnosa“ (Hrvatska)

Berbić Amir „Boundary Lines“ (SAD)

bilić_müller „12. trijenale hrvatskog kiparstva“ (Hrvatska)

bilić_müller „Arhitektura/Arhitekt“ (Hrvatska)

bilić_müller „Studies on Shivering“ (Hrvatska)

bilić_müller „Ukidanje retrospektive“ (Hrvatska)

bilić_müller „Život umjetnosti 96“ (Hrvatska)

Brigada „Tipkovnica“ (Hrvatska)

Bronić Matea „Kraljevina Zelina“ (Hrvatska)

Bruketa&Žinić OM Hrvatska „Rast je u našoj prirodi“ (Hrvatska)

Bruketa&Žinić OM, Hrvatska „Lubenica“ (Hrvatska)

Bundi Stephan „Der Menschenfeind“ (Švicarska)

Bundi Stephan „Beyond Architecture“ (Švicarska)

Bundi Stephan „Lachen verboten“ (Švicarska)

Cavar Lana „Thanks for the View, Mr. Mies“ (Hrvatska)

Chaika Vladimir „Coexistence“ (Rusija)

Chaika Vladimir „Frida+Diego“ (Rusija)

Chaika Vladimir „HE is here“(Rusija)

Cuculić Vanja „Gavella plakati“ (Hrvatska)

Cuculić Vanja „Igepa plana – 7 letters, katalog ekskluzivnih papira“ (Hrvatska)

Cuculić Vanja „Vina Vicelić“ (Hrvatska)

Cybu Richli (C2F) „100 Best Posters 15“ (Švicarska)

Design Bureau Izvorka Jurić „Aroma Mediterranea kozmetika“ (Hrvatska)

Design Bureau Izvorka Jurić „Croatia in a Box“ (Hrvatska)

Dražić Rafaela „Motel Trogir“ (Hrvatska)

Dražić Rafaela „Politics of feelings economies of love“ (Hrvatska)

Dražić Rafaela „Yelena Popova“ (Hrvatska)

Drewinski Lex „White Christmas?“ (Poljska)

Drewinski Lex “Life” (Poljska)

Drewinski Lex „Play with Fire“ (Poljska)

Đurek Nikola & Juza Marija „Balkan“ (Hrvatska)

Đurek Nikola „Identitet“ (Hrvatska)

Gamulin Damir „Boutique hostel Forum“ (Hrvatska)

Gamulin Damir „Minus3, kulturno sklonište u Splitu 3“ (Hrvatska)

Grahek Lana „Časopis za književnu i kulturalnu teoriju K. – Radnička kultura i književnost“(Hrvatska)

Gspan Maja „Jazz festival Ljubljana 2015“(Slovenija)

Hamper studio „Artionica“ (Hrvatska)

Hamper studio „U ritmu dodira“ (Hrvatska)

Igor Manasteriotti / Manasteriotti DS & Marić Mia „Vizualni identitet Panonskog drvnog centra kompetencija“ (Hrvatska)

Institute for transmedia design „Ukrainian Sheriffs“(Slovenija)

Jernej Stritar, IlovarStritar„ All strings attached“ (Slovenija)

Jisuke Matsuda „Create Theatre Poster“ (Japan)

Kenke Ralph „”SONA“ (Australija)

Kenke Ralph „Like ice“ (Australija)

Klisurić Ivan „Interruptions/Prekidi“ (Hrvatska)

Kolarek Branimir „Zidno slikarstvo grada Dubrovnika“ (Hrvatska)

Koržinek Marko „beCroative 2013“ (Hrvatska)

Košmerl Biba „Tribuna“ (Slovenija)

Križanac Nikola „39. Splitski salon – Prikazi podijeljenosti“ (Hrvatska)

Kuduz Igor „Hvalospjevi Panegyrics (Igor Kuduz Remix)“ (Hrvatska)

Kuduz Igor „Julije Knifer“ (Hrvatska)

kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek) „10 year planner“ (Hrvatska)

kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek) „Animafest“ (Hrvatska)

kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek) „Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život“ (Hrvatska)

kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek) „Vintage industrial bar“ (Hrvatska)

kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek, Tatjana Strinavić) “Croatian Theatre“ (Hrvatska)

Kunić Sanjin „MD Građevina javne namjene – Mošćenička Draga“ (Hrvatska)

Labudović Ana „Austrijski kulturni forum“ (Hrvatska)

Labudović Ana „Radiona“ (Hrvatska)

Le Quernec Alain „La station ou je t’ai dit je t’aime“ (Francuska)

Le Quernec Alain „One giant leap for mankind“ (Francuska)

Le Quernec Alain „USA today“ (Francuska)

Loesch Uwe „Mayakovsy 1893 – 1930“ (Njemačka)

Loesch Uwe „Yesterday“ (Njemačka)

Loesch Uwe „Sarajevo. Views – Sarajevo 1914 – 2014.“ (Njemačka)

Mashoni, d.o.o. „Infinitus“ (Slovenija)

Milas Ivan & Radošević Goran „Kontra GUPa“ (Hrvatska)

Nedjeljković Uroš „UPIDIV – 50 godina“ (Srbija)

Nejc Prah (Ansambel) „Electricity is just like WHOA“ (Slovenija)

Nejc Prah (Ansambel) „Sanjam o odmoru“ (Slovenija)

Novak Ranko „Art Deco u Hrvatskoj“ (Slovenija)

Novak Ranko „Arhitektura i performans“ (Slovenija)

Novak Ranko „Imagining The Balkans“ (Slovenija)

NJI3 (Tessa Bachrach-Krištofić, Dina Milovčić, Franka Tretinjak) „Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija“ (Hrvatska)

NJI3 (Tessa Bachrach-Krištofić, Dina Milovčić, Franka Tretinjak) „Privremeni muzej dizajna“ (Hrvatska)

Ovidiu Hrin „Cartography“ (Rumunjska)

Ovidiu Hrin & Aumann Richard „Titus Andronicus“ (Rumunjska)

Pavlović Jan „36 Mountains festival“ (Hrvatska)

Pavlović Jan & Đukić Zoran „Illectricity festival 2013“ (Hrvatska)

Pavlović Jan & Đukić Zoran „Mjesec hrvatske knjige“ (Hrvatska)

Piippo Kari „Chernobyl 1986+2011 Fukushima“ (Finska)

Piippo Kari „Coexistence“ (Finska)

Piippo Kari „Missing link: Democracy and Human Rights“ (Finska)

Plovanić Matko „Udav“ (Hrvatska)

Schmidt Ajda „Serija bilježnica za Povse tiskaru“ (Slovenija)

Señor „Iskrena vina Matković“ (Hrvatska)

Sensus Design Factory Zagreb „Branko Kincl – monografija“ (Hrvatska)

Serdarević Željko „Nedeljko Dragić“ (Hrvatska)

SKROZ – Grubiša / Škarica / Žalac „Demencija“ (Hrvatska)

Srdarev Danijel & Cella Anita Celić „Arhitektivo“ (Hrvatska)

Srdarev Danijel „CiklusCantus&Lauba“ (Hrvatska)

Stanković Elda „Vizuelni bedeker Vanje Žanko“ (Srbija)

Stojanović Slavimir „Dijagonala“(Srbija)

Stojanović Slavimir „I institucije su ljudi“(Srbija)

Stojanović Slavimir „Najkraći dan“ (Srbija)

Studio 360 „Flowershop in the House of Flowers“ (Slovenija)

Studio Dumbar „Amsterdam sinfonietta“ (Nizozemska)

Studio Dumbar „Amsterdam sinfonietta“ (Nizozemska)

Studio Dumbar „Amsterdam sinfonietta“ (Nizozemska)

Studio Grozić „DEEZ katalog“ (Hrvatska)

Studio Milton Glaser „We are all Africans“ (SAD)

Studio Milton Glaser „Holocaust Museum“ (SAD)

Studio Milton Glaser „Heller“ (SAD)

Studio Multipraktik „Gramatik – Epigram“ (Slovenija)

Studio Multipraktik „Stiropor Festival“ (Slovenija)

Studio Sonda d.o.o. „BOOKtiga 2012, Bit(i) margina“ (Hrvatska)

Studio Sonda d.o.o. „Metaphoria II“ (Hrvatska)

Studio Sonda d.o.o. „Nedjeljom zatvoreno, zbirka poezije Drage Orlića“ (Hrvatska)

Studio Sonda d.o.o. „Piquentum Brazda“ (Hrvatska)

Studio Sonda d.o.o. „Piquentum Sv. Vital 2014“ (Hrvatska)

Šavar Alma „Organ Vida — Otkrivanja“ (Hrvatska)

Šesnić&Turković d.o.o. „Bocca buona“ (Hrvatska)

Šesnić&Turković d.o.o. „Kosac“ (Hrvatska)

Šesnić&Turković d.o.o. „Patrola na cesti“ (Hrvatska)

Šuran Oleg „Spekulativnost“ (Hrvatska)

This town needs posters „Klubvizija SC“ (Hrvatska)

Troxler Niklaus „Poster for a Jazz concert at bau 4“ (Švicarska)

Troxler Niklaus „Poster for a Jazz concert at bau 4“ (Švicarska)

Troxler Niklaus „Poster for an exhibition at Kharkiv/Ukrainia“ (Švicarska)

Utku Lomlu “Plays by Albert Camus”( Turska)

Vojković Pero „Koristi zaštitu“ (Hrvatska)

Vukmanović Maša „Hotel Priča“ (Hrvatska)

Zinnobergruen gmbh „Best architects 15 publication“ (Njemačka)

Zinnobergruen gmbh „Best architects 16 publication“ (Njemačka)

Zorko Primož „Stiropor festival 2015“ (Slovenija)

Željka Vodopija Seifert „N3 capital partners“ (Hrvatska)

Živčić Hrvoje &  Dević Dario „ANA Elizabet: Realizirani i nerealizirani radovi u javnom prostoru“ (Hrvatska)

Živčić Hrvoje „Mote“ (Hrvatska)

Žvokelj Robert  „Plemiški grbi“ (Slovenija)

Žvokelj Robert  „Slovensko industrijsko oblikovanje“ (Slovenija)

EDUZGRAF

Adrian Rovina – Neuromancer / Experimentalni Layout / Knjiga (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska

Alma Šavar – Georgievics de Abadia — knjiga obiteljske povijesti (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Ana Vuko – 2015 internet yearbook (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Bemir Bilalić – TV (Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo, Bosna i Hercegovina)

Damian Antolak – Put in (Academy of Art, Szczecin, Poljska)

Dávid Fucsku – Consume (Eszterházy Károly University, Eger, Mađarska)

Donat Radas – Tipografija rtz (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Dora Kasun – Anatomija projekta (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Dorijan Šiško – Endemic Relations (University of Ljubljana Academy of Fine Arts and Design, Ljubljana, Slovenija)

Dorijan Šiško – ALUO LXX (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, Slovenija)

Dragana Kupresanin – argh!_#32 (Fakultet primenjenih umetnosti, Beograd, Srbija)

Eleonora Matijašević – Štetnosti bacanja opuška (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska)

Eleonora Matijašević – Šumski prijatelji (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska)

Enida Mulamujić – Nothing New (Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo, Bosna i Hercegovina)

Anže Jesenovec, Gregor Makovec, Jan Pogorelec, Peter Primožič, Gašper Uršič – Vizualni identitet festivala dokumentarnog filma 2016. (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, Slovenija)

Mate Žaja, Jelena Njeguš – Speculative Now! (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska)

Rok Hudobivnik i Justin Ner – #GoBeyondTrends (Norwich University of the Arts, Norwich, United Kingdom)

Ismar Žalica – Never Mind the Future (Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo, Bosna i Hercegovina)

Ju Hee Hong – ULU Project (Royal College of Art, London, United Kingdom)

Lana Grahek – EKSPERIMENTALNO IZDAVAŠTVO Transfer iz digitalnog u tiskani medij — osobne arhive (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Leona Vertus – Revival type – Alfru monospace (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Maria Cheshmedjieva – WWW (National Academy of Art, Sofia, Bugarska)

Martin Peranović – Mobilna aplikacija MINE (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Martina Ukić – Aktivacije (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska)

Mia Vučemilović – Putujuće memorije grada (Akademija primijenjenih umjetnosti Svečilišta u Rijeci, Rijeka, Hrvatska)

Nikola Mikulić – Possibilities (Umjetnička akademija u Splitu, Split, Hrvatska)

Patryk Krygowski – Peacekeeping (University of Rzeszow, Rzeszow, Poljska)

Sanja Kuzmanović – web arhiv Anti-muzej Vladimir Dodig Trokut (Studij dizajna, Zagreb, Hrvatska)

Srđa Dragović – Projekat ,,Glasačke kutije” (Fakultet Likovnih Umjetnosti, Cetinje, Crna Gora)

Srđa Dragović – George Hardie 2016. (Fakultet Likovnih Umjetnosti, Cetinje, Crna Gora)

Szőcs Eszter – Rethink what beauty means (Eszterhazy Karoly University, Eger, Mađarska)

Tingwei Xing – Letter Reconstruction (Nanjing Normal University, Nanjing, Kina)

Tingwei Xing – I am who I am (Nanjing Normal University, Nanjing, Kina)

Organizator

Partneri

ico-d fakat

Medijski partneri

designed-rs presscut

Filmski program partneri

25 fps bonobostudio filmaktiv hulahoop