Dizajn Zgrafa 12 potpisuje kolektiv Oaza

Objavljeno:
20/12/2016

Zgraf kao jedna od najvažnijih strukovnih manifestacija u Hrvatskoj i regiji sa svakim novim izdanjem, uz promjenu teme i povremeno lokacija, donosi i novitete u vlastitom vizualnom identitetu. Nakon 11 izdanja na kojima su vizualne identitete i dizajn postava odvojeno potpisivali različiti poznati hrvatski dizajneri, za osmišljavanje i vizualnog identiteta i dizajna postava 12. izdanja Zgrafa odabran je kolektiv Oaza.

Nakon većeg broja suradnji u području dizajna između 6 autorica – Nine Bačun, Ivane Borovnjak, Roberte Bratović, Tine Ivezić, Maje Kolar i Ana-Marije Poljanec – kolektiv Oaza prvotno je spontano formiran 2013., a formalno djeluje od 2014. godine kao Umjetnička organizacija Oaza. Autorice povezuje istraživački pristup radu, kao i kontinuiran angažman na projektima za nezavisnu kulturnu scenu.

Od trenutka formalnog osnivanja Oaza je izvela dva velika samoinicirana projekta (Projekt Ilica i S ruke na ruku), a kolektiv kontinuirano radi na projektima koji uključuju dizajn vizualnih komunikacija, dizajnerska istraživanja, kustoske dizajnerske koncepcije, dizajn predmeta i usluga, scenografije, često u proširenim interdisciplinarnim timovima.

Dizajnerice kolektiva Oaza dobitnice su mnogih nagrada i priznanja, a izlagale su na brojnim domaćim i međunarodnim strukovnim festivalima poput Tjedna dizajna u Milanu i Stockholmu te na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više o Oazi i njihovim projektima možete saznati na: http://o-a-z-a.com/en

Organizator

Partneri

ico-d fakat

Medijski partneri

designed-rs presscut

Filmski program partneri

25 fps bonobostudio filmaktiv hulahoop